1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Herfstsalade met peer en blauwe schimmelkaas

Herfstsalade met peer en blauwe schimmelkaas

  • Nederlands, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-08-2011

Ingrediënten 2 personen


3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, een theelepel mosterd, peper, zout, desgewenst likje honing, 100 gram blauwschimmelkaas, grote rijpe, sappige handpeer, krop eikenbladsla, handje gepelde walnoten.



Klassiek recept met peer, blauwschimmelkaas en walnoot. Eenvoudig zelf te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap, zout, peper, mosterd en eventueel honing. Snijd de blauwschimmelkaas in blokjes. Snijd de handpeer in partjes. Haal de peer door de vinaigrette heen.
Verdeel de eikenbladsla over twee borden. Sprenkel de rest van de vinaigrette over de sla. Verdeel de partjes peer over de borden. Strooi er blokjes kaas over en de walnoten.

Bron

NRC weekblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Macaron


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Macaron
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top