1. Home
  2. Recepten
  3. Broccoli
  4. Penne met broccoli en ricotta

Penne met broccoli en ricotta

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2011

Ingrediënten 4 personen


1 teentje knoflook
80 g sjalotten
400 g broccoli
zout
25 g gedroogde tomaten
een convenant rucola
50 g Parmezaanse kaas
320 g mezze penne rigate
3 El olijfolie
2 el amandelen
peper
100 g ricotta
nootmuskaat



Penne met broccoli en ricotta

Lekker vegetarisch recept !

Lekker vegetarisch recept !

Een lekker vegetarisch recept !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1e Fijn dobbelstenen de knoflook en sjalotten.
Broccoliroosjes in zeer fijn. Snipper stelen.
Blancheer broccoli in kokend gezouten water gedurende 3 minuten, afvoer
afgeschrikt, en goed laten uitlekken.
Snijd de tomaten in dunne reepjes.
Was en reinig de rucola,, afvoer, grof gesneden.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Penne in kokend gezouten water, koken volgens de verpakking aanwijzingen
beetgaar.

Bereidingswijze

2e Verhit de olijfolie. Knoflook, sjalotjes, tomaten en amandelen in het bak
gedurende 2-3 minuten.
Voeg broccoli toe en kook gedurende 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet pasta noedels absorberen 150 ml water, afvoer pasta.

3e Pasta en pasta water in de pan en laat sudderen tot de broccoli kort.
Roer de ricotta en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rucola, kort mengen.

In een kom, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en serveer direct.

Bron

Eten en drinken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top