1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Ingelegde groente
  5. Jamie Oliver`s tagine met kip, olijven en citroen

Jamie Oliver`s tagine met kip, olijven en citroen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2011

Ingrediënten 4 personen



    *1 hele kip (ong. 1,5 kilo) in 4 stukken gehakt. Bouten kan natuurlijk ook.
    *2 of 3 kleine ingelegde citroenen (Marokkaanse winkel), kleingesneden
    *1 grote of 2 kleine venkelknollen
    *2 uien
    *klein bosje verse koriander (of platte peterselie, als je niet van koriander houdt)
    *80 gr. zwarte en groene olijven zonder pit
    *4 teentjes knoflook, in plakjes
    *een flinke pluk saffraan
    *500 ml. goede kippenbouillon
    *beetje olijfolie

    Voor de marinade:
    *1 volle theelepel gemalen koriander
    *1 volle theelepel gemberpoeder
    *1 afgestreken theelepel gemalen komijn
    *2 eetlepels olijfolie
    *beetje zout en peper



Jamie Oliver`s tagine met kip, olijven en citroen
Jamie Oliver`s tagine met kip, olijven en citroen
Voor het stoven
Voor het stoven
Citroenen

Zelf maken kan natuurlijk ook, maar ik koop ze meestal zo.

Zelf maken kan natuurlijk ook, maar ik koop ze meestal zo.

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker!

Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer alle ingredienten voor de marinade door elkaar en wrijf de kip er goed mee in. Laat de kip tenminste een paar uur marineren, of beter nog een hele nacht.

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een grote tajine of braadpan en bak de kip 5 tot 10 minuten aan tot die goudbruin is (eerst op de velkant leggen!). Snijd intussen de venkelknol(len) in 8 kwarten en de uien in ringen.

Doe de groente samen met de koriandersteeltjes en de knoflookplakjes bij de kip. Bak een paar minuten mee en voeg dan de kleingesneden citroenen, de olijven en de saffraan toe. Maak de bouillon heet en giet in de pan. Dek af en laat ong. anderhalf uur zachtjes pruttelen, tot het vlees van het bot begint te vallen.

Roer tussendoor een keer om, voeg als het te droog zou worden een scheut water toe. Laat op het einde even inkoken, als je de saus nog te dun vindt. Bestrooi met de korianderblaadjes (of peterselie).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je serveert deze tajine natuurlijk met couscous. Een frisse salade erbij is extra lekker!

Bron

Jamie Oliver, "Jamie`s Reizen"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top