1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kip piri piri uit kongo

Kip piri piri uit kongo

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2011

Ingrediënten 4 personen


* 1 kip of enkele poten
voor de marinade:
* naar behoefte olie
* naar behoefte azijn,wijn,citroen of limoensap
* naar smaak verse gehakte chilipepers, cayenne of chilivlokken
* naar smaak knoflook uit pers
* naar smaak koriander
* naar smaak kaneel
* naar smaak gember
* naar smaak vers of gedroogd gehakte peterselie of oregano
* naar smaak zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alle ingredienten voor de marinade, vervang eventueel wat peper door paprikapoeder dan wordt het milder. Maak de marinade 24 uur van te voren voor de smaak ontwikkeling
Wrijf de kip helemaal in met de marinade en laat ook dit 24 uur staan
Heb je ongebruikte marinade over bewaar deze dan

Bereidingswijze

Tijdens het bakken in de pan of in de oven keer de kip regelmatig en bedruip met marinade zorg er wel voor dat de marinade goed gekookt is voor het serveren .Lekker met rijst brood of gebakken aardappelen

Serveertip

Experimenteer met de ingredienten mogelijke toevoegingen zijn: laurierblad, majoraan,of tijm,tomatenpasta

Bron

Het Kongo kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top