1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2011

Ingrediënten 6 personen


750 g runderpoulet
750 g varkenspoulet
1 kg uien
2 teentjes knoflook
2 el boter
zout en peper
suiker
1 el paprikapoeder
3 el tomatenpuree
2 el bloem
500 g rijpe tomaten
250 ml rode wijn
3 groentebouillonblokjes
1 laurierblaadje
1 tl gedroogde majoraan
600 g paprika`s
evt. verse majoraan ter garnering



Goulashsoep
Goulashsoep
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees klein. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de boter in een grote pan. Bak het vlees in porties krachtig aan. Voeg tot slot de uien en knoflook toe en bak ze kort mee. Voeg het vlees weer toe. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Bestuif het geheel met bloem en bak hem kort mee. Blus af met de rode wijn, 2 l water en de tomaten. Voeg de bouillonblokjes, het laurierblaadje en de gedroogde majoraan toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 1 uur en 30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
Was de paprika`s en snij ze in stukjes. Voeg de paprikastukjes ca. 20 min. voor het einde van de kooktijd toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en een beetje suiker.

Bron

Koken&Genieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top