1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ui-kaastaart

Ui-kaastaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2011

Ingrediënten 4 personen


300 g bloem (+ beetje)
zout en peper
3 eieren
125 g + 1 ei + een beetje kouden boter
250 g uien
400 ml melk
100 g comté (kaas, stuk)
100 g raclette (kaas, stuk)
200 ml zure room
nootmuskaat
200 g camembert



Ui-kaastaart
Ui-kaastaart
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed 250 g bloem 1 tl zout, 1 ei, 125 g boter in stukjes en 1-2 el koud water tot een glad deeg. Zet het deeg afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap (ca. 32 cm). Leg het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm met uitneembare bodem of springvorm (28cm). Druk de rand goed aan. Snijd eventueel het overhangende deeg eraf. Prik de deegbodem enkele malen in met een vork.

Pel de uien en snijd ze in partjes. fruit de uien in 1 el boter. Voeg 50 g bloem toe en bak kort mee. Roer de melk erdoorheen, breng aan de kook en laat het geheel al roerende ca. 5 min. koken op laag vuur.

Verwarm de oven voor (el 200°C, hl 175 °C, gas 3). Rasp de comtĂ© en de raclette en smelt de kaas in de saus. Neem de pan van het vuur. Klop 2 eieren en de zure room door elkaar en roer het mengsel door de warme kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet de kaassaus over het deeg. snijd de camembert in plakken en verdeel hem eroverheen.
Bak de taart ca. 35 min. in de oven. Laat de taart wat afkoelen.
Lekker met veldsla.

Bron

Koken&Genieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top