1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Moskovisch gebak

Moskovisch gebak

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1 ons bloem, 1 ons boter, 1 ons suiker, 5 eieren, 60 gram krenten, 60 gram rozijnen, 50 gram sucade


Verder heb je nodig


Oven.


Recept uit een Nederlands kookboek uit 1902 genaamd EET SMAKELIJK!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Men klopt de eierdooiers 20 minuten met de suiker, het eiwit stijf kloppen en met de eierdooiers vermengen, dan er de goed schoongemaakte krenten, rozijnen en aan snippers gesneden sucade door doen en er ten slotte de bloem en boter, welke men dooreen gemengd heeft, bijvoegen. De vorm wordt met boter ingesmeerd, met poedersuiker bestrooid en voor 3/4 met het mengsel gevuld. Ruim een uur na het bakken in een verwarmden oven. Is het gebak afgekoeld, dan bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Poedersuiker.

Bron

EET SMAKELIJK!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van culinaireingrid


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van culinaireingrid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top