1. Home
  2. Recepten
  3. Rigatoni met rundvlees

Rigatoni met rundvlees

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2011

Ingrediënten 4 personen


300 g runderriblappen
300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano dAbruzzo)
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl gedroogde salie
2 tl gedroogde rozemarijn
3 uien, gesnipperd
4 el olijfolie
1 pakje pancetta (Italiaanse bacon, 90 g)
500 g winterpeen, in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
200 ml runderbouillon (van tablet)
300 g pasta mezze rigatoni (zak 500 g)



Rigatoni met rundvlees
Rigatoni met rundvlees

Energie 650 kcal- Eiwit 30 g- Vet 32 g- Koolhydraten 61 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal en schenk de wijn erbij. Voeg 2 tenen knoflook, 1 tl salie, 1 tl rozemarijn en 1 ui toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 1/2 uur marineren. 2. Neem uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. 3. Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht. Voeg de rest van de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, de bleekselderij, de rest van de salie en de rozemarijn toe en bak nog 10 min. mee. Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven. 4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 borden en schep de saus erop. Lekker met Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

Serveertip

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Warm op in de braadpan. Volg vlak voor serveren stap 4.

Bron

AllerHande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top