1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Paniyaram

Paniyaram

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-12-2010

Ingrediënten 1 personen


De Dosa
Ga uit van 1 groot of klein glas,
1 keer rijst, 1/2 dahl,(gele spliterwten) 1/2 urid dahl (witte hele erwtjes) 1/4 mung boontjes,1 eetlepel fenegriekzaad.
Dit moet eerst geweekt worden, liefst een nacht.
Twee: 1 ui,1 eetlepel komijnzaad, 1 winterpeen, 1 groene verse peper, 1 theelepel zout.


Verder heb je nodig


Koekenpan, speciale Paniyaram pan of wat ik heb gebruikt een cupcakemachine met ronde vorm.

Blender.


Paniyaram
Paniyaram

Vegetarisch gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel nogmaals de ingrediƫnten onder de kraan in een zeef af, doe alles in de blender en voeg water toe tot het goed mixbaar is, het mag er uit zien als dikke melk,dit heet Dosa.
Het moet tamelijk lang gemixt worden omdat alles rauw is, ongeveer 10 minuten.
Twee: Snipper de ui heel fijn, was de wortel en snijd deze in heel kleine stukjes, hoe kleiner hoe beter, verwijder de zaadjes van de groene peper en snijd de peper ook heel fijn, verwarm in een droge koekenpan de komijnzaadjes tot ze licht gekleurd zijn, doe alle ingrediƫnten plus het zout bij de dosa en roer goed om.

Serveertip

Verwarm de Paniyaram pan of in een anti aanbak koekenpan een laagje olie, schep kleine hoopjes van ongeveer 5 cm in de koekenpan, (Juslepel is handig) laat eerst de onderkant gaar worden, als de bovenkant droog is keer dan de paniyaram om en bak de andere kant bruin, heerlijk met zoete chilisaus.
Dit recept is gedeeltelijk aangepast vanuit een standaard recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjamarja


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjamarja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top