1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met kaasgratin

Kabeljauw met kaasgratin

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2010

Ingrediënten 4 personen


pijnboompitten 4 eetlepels
zwarte (kalamata) olijven zonder pit
kappertjes
zongedroogde tomaatjes
1 rode en 1 groene paprika
½ bosje lente-uitjes
800 gram Kabeljauwfilets
200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!)
8 cocktailtomaten
250 gram crème fraîche (250 g)
1 ei
1 de dille
1 peterselie
1 dragon
1 tl mosterd
peper
citroensap
zout


Verder heb je nodig


4 ovenvaste schaaljes
Origineel recept is zonder kappertjes olijven pijnboompitten en zongedroogde tomaten


Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten
Baktijd: ca. 45 Minuten
Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De paprika`s en lente-uien wassen. Snij de paprika in kleine strookjes en de lente-ui in ringetjes. De paprikaschijfjes 5 minuten in kokend water blancheren. Hou de kabeljauwfilet even onder koud stromend water, dep het daarna voorzichtig. Besprenkel de filet vervolgens met citroensap en zout het in. Verdeel de groenten en de vis over 4 ovenvaste schaaltjes. Meng de crème frâiche, het ei, dille, peterselie, de dragonder, mosterd en wat zout en peper tot een zachte mousse. Giet dit over de schaaltjes en plaats dit in het midden van de oven. Laat het garen in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Snij de cocktailtomaatjes doormidden. Leg 10 minuten voor het einde van de baktijd de cocktailtomaatjes, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, kappertjes, gesneden olijven, pijnboompitten en de raclette plakken over het visgratin, zodat de kaas smelt.

Serveertip

Serveer het visgratin met gebakken krieltjes en een lichte witte wijn (bijv een frisse riesling).

Bron

http://www.emmi-kaasfondue.nl/recepten/visgratin-met-kaaskap.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rsiraantje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rsiraantje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top