1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

  • Japans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2010

Ingrediënten 1 personen


75 gr. kipfilet
50 gr. kippelevers
cayennepeper
peterselie
schijfje citroen
1 dunne prei
1/2 rode paprika
50 gr. shii-take
Marinade:
1 el. sojasaus
1 el. witte wijn
1 tl. sherry



Yakitori
Yakitori
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kippelevers in stukjes van 3 a 4 en de kipfilet in blokjes snijden. De ingrediƫnten voor de marinade door elkaar roeren en het vlees en de in stukjes gesneden prei hierin 2 uur marineren.
Het vlees en de prei afwisselend aan 2 stokjes rijgen. Doe hetzelfe met de in stukjes gesneden paprika en de kleiner gesneden shii-take. De stokjes onder de grill gaar en bruin roosteren, op een bord leggen en met cayennepeper en geknipte peterselie bestrooien.
Garneren met een schijfje citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top