1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010

Ingrediënten 12 personen


1 kilo runderpoulet
1 kilo uien
1 pond mager spek (licht gerookt)
2 eetlepels basterdsuiker
1,5 eetlepel zout
5 eetlepels paprikapoeder mild
0,5 eetlepel gemalen peper
2 eetlepels gemalen tijm en marjolijn
beetje gemalen kruidnagelen
blikje tomatenpuree
1 eetlepel knoflook(geperst)
beetje gemalen foelie
1 laurierblad
scheut azijn
4 knorr blokken
scheut ketjap
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel sambal
250 gram bloem
boter



Heerlijke goulashsoep. Bekend als Goulashsoep van Mooder Cornet of Vastelaovessoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het rundvlees in kleine blokjes en het spek in smalle reepjes. Doe een beetje boter in de pan, bak het spek uit,maar laat het niet bruin worden. Haal het spek uit de pan en bak het vlees in het overgebleven vet bruin,voeg vervolgens de kleingesneden uien toe.

Bereidingswijze

Laat alles 10 minuten smoren,voeg het spek er bij en laat alles nogmaals 10 minuten verder smoren. Blijf voortdurend roeren.
Voeg nu alle ingrediƫnten , behalve sambal,ketjap en mosterd erbij.
Laat dit 5 minuten smoren en voeg nu sambal, ketjap en mosterd toe.
Vul de hoeveelheid op met water tot ca. 6 liter soep ontstaat.
Laat alles ca. 4 uur smoren. Laat het vervolgens 1 nacht intrekken.
Zet de pan op het vuur,voeg 250 gram bloem droog erbij en laat deze
al roerend goed garen zodat een mooie binding ontstaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boretti6


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boretti6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top