1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2010

Ingrediënten


1 zakje instantgist
250 gram rijstmeel (rice flour, doves farm)
2,25 dl warme volle melk (kan ook met rijstmelk/water)
evt 1 theelepel suiker
snufje zout
olie om te frituren
evt. 2 eieren


Verder heb je nodig


Mixer en spatel


Deze oliebollen zijn zelfs lekker zonder suiker en echt een traktatie als er geen tarwe gegeten mag worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar en verwarm de oven kort op 150 graden

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom, doe er het zout doorheen
los de gist (samen metd e suiker)op in een klein deel(ca. 50 dl)van de melk
maak een kuiltje in het midden van het meel en doe daar de opgelost gist in. Roer de bloem er een beetje door. voeg de erst van de melk er ook doorheen en maak er een glad beslag van. Zet de kom afgedekt met een vochtige doek een uur in de oven (die niet meer aanstaat)Na een uur is de frituur opgewarmd tot 175 graden en kun je met 2 eetlepels het deeg in de olie laten zakken en als de onderkant bruin is dan draaien we ze om. Als beide kanten lekker bruin zijn dan met een spatel de oliebollen eruit halen en op een keukenpapier uit laten lekken.

Serveertip

Liefst lekker warm en evntueel met poedersuiker (als dit mag)

Bron

Voedselallergie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekebob


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekebob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top