1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Bolussen
  6. Lekkere Bolussen

Lekkere Bolussen

  •  , Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-09-2009

Ingrediënten


500 gram bloem
2 theelepels zout
75 gram boter
350 ml. lauwe melk
1 ei
2 theelepels gedroogde gist

Voor het mengseltje :
250 gram bruine bastersuiker
2 eetlepels kaneel



Je kunt het beste het deeg bij het kneden op plakkerigheid beoordelen.
Brooddeeg en ook bolussendeeg mag niet plakkerig zijn.
Je moet dan gewoon nog een handje bloem toevoegen.
Het ligt aan de vochtigheidsgraad van de bloem en de vochtigheidsgraad
van de omgeving hoeveel vocht er toegevoegd moet worden.
De hoeveelheid die in recepten wordt genoemd, is altijd een richtlijn.
Bakken blijft maatwerk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed alles goed.
Of doe het in de broodbakmachine op het kneedprogramma.
Laat het deeg een uurtje rijzen.
Kneed het deeg nog 1 keer door en snijd er porties van 60 gram van.
Laat deze porties een kwartiertje rusten.

Maak een mengseltje van:

250 gram bruine bastersuiker
2 eetlepels kaneel

Rol de deegporties door het suiker/kaneelmengsel en laat ze weer een kwartier rusten.
Neem de deegporties en rol er strengen van.
Rol de strengen goed door het suiker/kaneelmengsel.
Vorm de strengen tot drollen en leg die op ingevette bakplaat.
Dek ze af met plastic en laat ze nog een half uur rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 graden (of 200 graden voor en heteluchtoven).

Bereidingswijze

Schuif de bakplaat iets boven het midden van de hete oven.
Bak de bolussen in PRECIES TIEN minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en keer de bolussen meteen om
(met een tang, want ze zijn gloeiend heet!)
of leg ze op een rooster.
Als je dit niet meteen doet, plakken ze door de suikerstroop vast aan de bakplaat.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Klooster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top