1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

  • Japans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2009

Ingrediënten 4 personen


* 450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes
* 50 ml Japanse sojasaus
* 25 ml mirin
* 15 gr suiker
* 25 ml saké
* 1 bos lente-uitjes
* zonnebloemolie
* 1 el sesamzaad, geroosterd


Verder heb je nodig


* Kookpan
* Satéstokjes
* Grillpan/barbeque of koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de ingrediënten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kip een half uur marineren. Snijd de lente-ui in stukjes van twee centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lenteuitjes om en om aan de satéstokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, of gebruik de barbecue, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten (bij gebruik van kipdijvlees 2 minuten per kant langer) aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top