1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Aubergine
  5. Gevulde aubergine
  6. couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2009

Ingrediënten 2 personen


100 gram couscous
160 ml vocht: sap van 1 citroen aangevullen met heet water tot 160 ml en een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter

1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden
chillipeper
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd

een stukje feta van plm. 50 gram
50ml Griekse of andere dikke yoghurt
1 bosui in ringetjes
verse peper



couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt
couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt

100 gram couscous
sap van 1 citroen
een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje
klontje boter

1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd.
1 aubergine in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
ras el hanout kruiden (verkrijgbaar bij de Marokkaan of Turk )
chillipoeder
verse basilicumblaadjes in stukje gescheurd

een stukje feta van plm. 50 gram
100ml Griekse yoghurt
1 bosui in ringetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het stukje feta met een vork verkruimelen, de yoghurt en bosui erbij en wat peper erboven malen.

Bereidingswijze

Goeie scheut olie verhitten in hapjespan. Knoflook, sjalot en aubergine erin fruiten voor plm. 5 minuten. Blik tomatenblokjes erbij doen met 2 eetlepels ras-el-hanout-kruiden en een scheutje chillipoeder naar smaak. Geheel tot opdienen op een laag vuurtje warmhouden.

Voor de couscous:
Sap van 1 citroen aanvullen met gekookt water tot 160ml. Roer er het bouillonblokje- /poeder door. Couscous erbij en 2 minuten laten wellen. Af en toe even roeren. Dan de gewelde couscous in een koekenpan 3 minuten zachtjes verwarmen met een klontje boter erbij. Af en toe roeren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Couscous over twee diepe borden verdelen.
aubergineprut erover gieten
basilicumblaadjes erop leggen
feta/yoghurt ernaast serveren

Bron

Geìnspireerd op verschillende recepten op smulweb.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appalonia


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appalonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top