1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-1999

Ingrediënten


1 kilo patentbloem, 0,5 liter melk, 1 deciliter pils, 3 deciliter water, 90 gram koningsgist 100 gram boter, 40 gram suiker, 20 gram zout, 1 ei, olie.



30 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van bloem, vocht, gist en ei een beslag. Voeg hierbij de suiker, het zout en de gesmolten margarine. Dit alles ongeveer 5 minuten flink taai kloppen, bij voorkeur machinaal met deegkloppers. Het beslag hierna een maal laten rijzen bij een warme temperatuur (minimaal 1uur). Hierna een maal doorslaan. Dan de oliebollen bakken in niet te heet vet, anders worden ze te donker. Bestuiven met wat poedersuiker.

Serveertip

Eventueel kan men ook 125 gram krenten en 125 gram rozijnen (of meer), geweekt en gedroogd, door het beslag mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top