1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse Modder

Hemelse Modder

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Ingrediënten 4 personen


* 3 repen chocolade van 40 gram ( 2 x puur en 1 keer melk )
* 3 eieren
* 3 eetlepels suiker
* 3 eetlepels melk
* 250 milliliter slagroom


Verder heb je nodig


Mooie schaal


Geklopte slagroom

slagroom kloppen zonder suiker

slagroom kloppen zonder suiker
Chocolade au bain marie

chocolade smelten

chocolade smelten
Eiwit en chocolade met eigeel

alles onder elkaar zetten

alles onder elkaar zetten
Hemelse modder

een kom vol

een kom vol
toetje
toetje
Hemelse modder
Hemelse modder

Een toetje wat vroeger ieder feestdag bij ons op tafel kwam.
Met Kerstmis, Pasen en met de kermis of gewoon als mijn moeder het gevoel had dat het een speciale gelegenheid was.
Hemelse modder kwam dan altijd op tafel en wij smullen er iedere keer weer van.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Chocolade au bain marie smelten (of in magnetron )
Eieren splitsen en de eidooiers met suiker romig kloppen met een mixer
Eiwit stijf kloppen met schone haken.
Slagroom stijf kloppen
Eidooiers beetje voor beetje bij de chocolade roeren en alles word vast en daarom de melk toevoegen om het smeuïg te maken .
Als de chocolade is afgekoeld het vermengen met de stijfgeklopte eiwit
( Niet MIXEN, alleen OMSCHEPPEN )
Als laatste slagroom eronder scheppen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Smakelijk eten !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top