1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Roergebakken witlof met pasta, schimmelkaas en pijnboom

Roergebakken witlof met pasta, schimmelkaas en pijnboom

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-04-2009

Ingrediënten 2 personen


500 gr. witlof
200 gr. pasta.
100 gr. blauwschimmelkaas.
2 eetl. olijfolie.
1 dl. groente bouillon of droge witte wijn.
1 dl. room.
zout peper.
2 eetl. geroosterde pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Wok of koekepan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar.
Spoel de witlofkropjes af onder de kraan en snijd ze in repen.
Verhit de olijfolie in een wok of grote koekepan en roerbak de witlofreepjes in 3 tot 4 min.
Schep de witlof uit de pan en laat deze uitlekken in een vergiet.
Voeg de verkruimelde blauwschimmelkaas met de groente bouillon ( of droge witte wijn )
en room toe en roer tot er een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Warm de uitgelekte witlof nog even door in de saus.
Leg de pasta op de borden en verdeel de witlof met de saus eroverheen.
Garneer met geroosterde pijnboompitten.

Bron

The greenery



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijke74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top