1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zeeuwse Bolussen

Zeeuwse Bolussen

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-04-1999

Ingrediënten


500 gr. patentbloem
40 gr. gist
10 gr. zout
3 dl. melk
50 gr. boter
400 gr. bruine basterd suiker


Verder heb je nodig


Keukenmachine, bakblik eventueel siliema papier.


Zoete koffiekoeken. dit recept is voor ongv. 15 koeken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Melk iets warm maken en de gist hierin oplossen.

Bereidingswijze

Maak van de bloem, zout, boter en het gistpapje eefn soepel deeg.
laat dit 10 min. rijzen. sla het deeg door en maak het lang.
laat dit 10 min. rijzen. verdeel het deeg in 15 evengrote stukjes en maak er bolletjes van. meteen de bolletjes door de bruine suiker rollen tot een lengte van ongeveer 40 cm. rol deze op in de vorm van een rondje.
leg de bolussen op een bakplaat dikbesmmeerd met boter of met siliema papier. laat dit 45 min. rijzen met een theedoek erover.
afbakken in een oven van 250 graden. 7a8 min.
heteluchtoven 230 graden

Serveertip

Gewoon bij de koffie. mijn man trakeer dit ook op zijn werk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leijntje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leijntje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top