1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Spinazie
  5. Spinazie met rijst en pijnboompitten

Spinazie met rijst en pijnboompitten

  • Multi-cultureel,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2009

Ingrediënten 4 personen


6 eetlepels olijfolie
2 grote tenen knoflook in dunne plakjes
een flinke snuf chilipoeder
500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt
6 eetlepels langkorrelrijst
het sap van 1 1/2-2 citroenen
zeezout, versgemalen zwarte peper
2 eetlepels pijnboompitten



Spinazie met rijst en pijnboompitten
Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de knoflook, het chilipoeder, een flinke snuf zout en de spinazie toe.
Laat de spinazie op hoog vuur enkele minuten slinken.

Bereidingswijze

Voeg dan de rijst en 2 1/2 dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles afgedekt op halfhoog vuur 20-30 minuten tot de rijst gaar is.
Voeg het citroensap, naar smaak zwarte peper en de pijnboompitten toe.

Serveertip

Serveer de spinazie warm of op kamertemperatuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top