1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2008

Ingrediënten 4 personen


350 gr. sukadelapjes (in blokjes gesneden) of riblap
3 eetlepels paprikapoeder
1,5 liter water
2 runderbouillon tabletten
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode en 1 groene paprika (in kleine blokjes)
2 geroosterde paprika`s (uit pot), in stukjes gesneden
4 aardappels in blokjes
1/2 Spaanse peper, fijngesneden of een scheutje Olio Piccante
125 gram spekreepjes
1 blik tomaten stukjes of 4 tomaten in stukjes



Goulashsoep
Goulashsoep

Hongaarse soep op basis van onder andere geroosterde paprika`s.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de paprika en aardappel in blokjes
Snij de ui en de knoflook fijn
Snij het vlees in kleine dobbelsteentjes
Verwijder de zaadjes en snij de helft van de Spaanse peper fijn.

Bereidingswijze

Bak het spek uit in een grote pan met dikke bodem.
Verwijder het spek en de helft van het vet.
In het overgebleven vet de ui en knoflook aanfruiten.
Voeg het vlees toe en bak het bruin.

Doe de Spaanse peper en de paprika stukjes erbij bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprikapoeder toe en bak deze op laag vuur 2 minuten mee.
Tomaat toevoegen en goed roeren.
Laat dit 15-20 minuten pruttelen.

Voeg het water, tablet en aardappel toe en laat de soep ongeveer 2 uur trekken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top