1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori sate`tjes

Yakitori sate`tjes

  • Japans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2008

Ingrediënten


25 satéstokjes
1 kg kipfilet
125 cl sake
2 dl japanse sojasaus
125 cl mirin
2 eetlepels suiker
65 gr lenteuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 2 cm


Verder heb je nodig


25 satéstokjes
grill


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat 25 satéstokjes ongeveer 20 minuten weken in water.
Snij de kipfilets in niet te kleine stukjes.
Roer sake, sojasaus, mirin en suiker in een kleine pan door elkaar.
Breng het mengsel aan de kook en zet het dan apart.
Prik de stukjes kip afwisselend met de stukjes lenteui aan de satéstokjes.
Leg ze op een met folie bekleed rooster en bak ze onder een voorverwarmde gril in 7-8 minuten gaar.
Draai ze geregeld om en bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top