1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Zeeuwse bolus
  6. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2008

Ingrediënten


1/2 zakje gedroogde gist (a 7 g) 1 theelepel zout 250 g bloem 125 g boter 1 dl melk 1 ei 3 eetlepels bruine basterdsuiker 3 eetlepels (Zeeuwse) suikerstroop 1/2 theelepel kaneelpoeder 1 eetlepel boter om in te vetten 2 eetlepels bloem om te bestuiven



zeeuwse bolussen
zeeuwse bolussen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gist en zout door bloem roeren. In pan 50 g boter smelten, melk erbij schenken en tot lauwwarm verwarmen. Ei loskloppen. Melkmengsel en ei door bloem mengen en in ca. 5 minuten tot glad en elastisch deeg kneden. Deeg op warme plaats afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Intussen voor vulling rest van boter met suiker, stroop en kaneel zacht roeren. Vormpjes invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot rechthoekige dunne lap van ca. 1/2 cm dik en ca. 25 cm breed. Van lap 8 repen snijden van ca. 3 cm breed. Helft van vulling op midden van repen smeren. Zijkanten van repen met water bestrijken, repen om vulling dichtvouwen. Repen, met naad naar boven, spiraalvormig oprollen en in vormpjes leggen. Rest van vulling erover smeren. Bolussen nog ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen tot 225 °C of gasovenstand 5. Bolussen in midden van oven in ca. 15 minuten bruin en gaar bakken. Gebakken bolussen ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, daarna uit vormpjes nemen en op rooster verder laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top