1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2008

Ingrediënten 8 personen


350 gr. sucadelappen (in blokjes gesneden)
3 el. paprikapoeder
1,5 ltr. water
2 runderbouillon tabletten
1 ui (fijgesneden)
2 rode paprika (in kleine blokjes)
4 aardappels (vastkokers in blokjes)
1/2 spaanse peper
125gr. vetspek
1 bl. tomaten stukjes



Goulashsoep
Goulashsoep
Goulashsoep
Goulashsoep

Heerlijke soep volgens Hongaars recept. Zeer belangrijk is de kwaliteit van de paprikapoeder, ik heb deze uit Hongarije meegenomen en dat maakt echt het verschil. Maar je kan ook in een goede Toko kijken, deze hebben veel keus in kwaliteit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de paprika en aardappel in blokjes
Snij de ui fijn
Snij het vlees in kleine dobbelsteenjes
Snij de 1/2 peper fijn (verwijder eerst de zaadjes)

Bereidingswijze

Bak het spek uit in een grote pan met dikke bodem. Verwijder het spek en de helft van't vet. In het overgeblevenvet de ui langzaam smoren en iets laten kleuren.
Voeg het vlees toe en bak het bruin, daarna de peper en paprika. Bak deze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak deze op laag vuur 2 min mee. Tomaat toevoegen en goed de bodem losroeren. Laat dit 15-20min pruttelen.
Voeg het water, tablet en aardappel toe en laat de soep 2 uur koken (of tegen de kook aan).

Bron

Van collega uit Hongarije gekregen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top