1. Home
  2. Recepten
  3. Schimmelkaas
  4. Super andijvieschotel met gehakt en schimmelkaas

Super andijvieschotel met gehakt en schimmelkaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2008

Ingrediënten 3 personen


750 gram aardappelen (geschild gewicht); 1 dl. kookroom (ik gebruik flesje blueband finesse); 2 dl. slagroom (pakje van de aldi is prima); half pakje (125 gr.) spekreepjes (ook van de aldi b.v.); 500 gr. mager rundergehakt (gekruid); 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr); 100 gr. schimmelkaas, ik gebruik creme royal, deense blauwe kaas van de aldi 70+, die is zalig, maar je kunt ook 100 gr. roquefort, verkruimelen.; een zakje gesneden andijvie van 400 gr. (bv. van AH); 60 gr. geraspte kaas. (naar smaak)


Verder heb je nodig


(glazen)ovenschotel van 28 bij 21 cm. ; Pan; wok of koekepan of hapjespan;


Een eindeloos lekkere ovenschotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

Bereidingswijze

Schil, was en kook de aardappelen (met wat zout) in +/- 20 min. gaar. giet ze af en stamp ze fijn. Roer 1 dl. kookroom en 1 dl. slagroom door de puree.(niet meer!); Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en evt. nog wat zout. (niet te veel zout, het wordt pittig genoeg.).Bak de spekreepjes in een droge koekepan(wok) in een paar min. krokant(op groot vuur). Voeg dan het gekruide gehakt toe en rul het. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Dan verkruimel je de roquefort of andere schimmelkaas in kleine stukjes en roer goed door het vlees mengsel. kaas moet goed opgelost zijn. Zet vuur hoog en laat dan een deel van het vocht verdampen. evt. nog op smaak brengen met wat zout en peper (ik vond het niet nodig). Roerbak in een wok met een beetje boter ,de andijvie 5 tot 8 min tot deze geslonken is. Voeg daarna 1 dl. slagroom toe en roer er goed doorheen en laat nog 2 a 3 min. zachtjes verwarmen. Schep dan het gehakt in een ovenschaal (NIET INVETTEN), schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gram geraspte kaas over en bak het gerecht in ca. 20 min. op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. schuif bij voorkeur een bakplaat onder het rooster, er kan misschien wat saus uit spatten.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Tournedos.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top