1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Zeeuwse bolus
  6. Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2007

Ingrediënten


500 gram wittebloem
35 gram gist
10 gram zout
10 gram blanke basterd
25 gram melkpoeder
270 cl water
------------------------
500gram bruine basterdsuiker.


Verder heb je nodig


Broodbakmachine


Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen

Bakplaat met silliconenpapier of bakpapier gereed leggen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Alle grondstoffen in de broodbakmachine (bruine basterd niet) doen en zorgen dat het gist niet in aanraking komt met het zout en de suiker.
-deegje kneden en als het klaar is van het deeg een bol maken en 10 minuutjes laten liggen onder een theedoek.
-de bol in stukjes verdelen van 55 gram en in 3 etappes lang rollen in de bruine basterd.
-Als de strengels ca 45 cm zijn oprollen ( zie plaatje ) en op een bakplaat leggen met bakpapier en afdekken met een theedoek.
-nu ca een uur laten rijzen.
-oven voorverwarmen op 250 graden en als ze groot genoeg gerezen zijn afbakken in ca 8 minuten.
-als de bolussen uit de oven komen direct met een vork omdraaien en laten afkoelen.
-Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Het lekkerste zijn de Bolussen als ze nog een beetje warm zijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renstaf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renstaf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top