1. Home
  2. Recepten
  3. Oliebollen
  4. oliebollen

oliebollen

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2007

Ingrediënten 20 personen


1 pak oliebollenmix

- 3 ½ dl. lauw water

- 1 ½ dl. bier

- 75 gram rozijnen

- 75 gram krenten

- frituurolie

- poedersuiker



oliebollen
oliebollen
oliebollen
oliebollen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de rozijnen en krenten door dit beslag. Dek de kom af met plasticfolie of een lichtvormige doek en laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rijzen. Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dat in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer ze bestrooid met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van season25


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van season25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top