1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Zeeuwse bolus
  6. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-1999

Ingrediënten


375 gr bloem 40 gr gist 8 gr zout 10 gr basterdsuiker 20 gr melkpoeder 90 gr roomboter 200 gr tot 210 gr water daarnaast een zakje donker bruine basterd en wat kaneel + vetvrij oven papier


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Een zoete lekkernij uit het land waar het leven goed is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De grondstoffen nauwkeurig afwegen op kamertemp oven voorverwarmen

Bereidingswijze

Bloem gist witte basterd melkpoeder met het water tot een soepel deeg draaien vervolgens de roomboter en als laatste het zout toevoegen het deeg elastisch draaien tot het loslaat van de mengkom deeg 15 minuten laten rusten onder theedoek dan verdelen in 15 stukjes (allemaal even groot) en onder de handpalm er bolletjes van maken deze een 7 minuten laten rusten en ondertussen de donkerbruine basterd (half zakje) vermengen met wat kaneel de bolletjes vervolgens uitrollen tot srengels van 15 cm en na ze alle 15 uitgerold te hebben door de donker bruine basterd rollen ze moeten goed onder de suiker zitten tot strenges van 25 cm deze strengels op de met bakpapier besuikerde plaat (bruine basterd leggen) op een mooi rondje hondendrolletje (sorry) niet te dicht bij elkaar de bolussen vervolgens 30 tot 40 minuten laten rijzen in een warme omgeving zijn ze goed gerezen tot 2 maal de groote dan afbakken bij een temp van 225 *C in 10 tot 15 minuten even van de warme plaat halen om vast zitten te voorkomen pas op voor verbranding van de handen

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met roomboter besmeren ook als ze nog warm zijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top