1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kip met blauwe schimmelkaas

Kip met blauwe schimmelkaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-1999

Ingrediënten 4 personen


- 600 gr kipfilet
- boter
- wat zout en peper
- wat kipkruiden
- wat kervel, peterselie en oregano
- 1/8 ltr. droge rode wijn
- 1/8 1tr. crème fraiche
- 150 gr. zachte blauwe schimmelkaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

# verwarm de oven voor op 225ºC.

Bereidingswijze

1 De kip inwrijven met zout, peper en kipkruiden. In de braadboter bakken tot de
kip bijna gaar is.
2 Kip uit de pan halen. Aan de braadboter de wijn, crème fraiche, peterselie, kervel en oregano toevoegen. 3 De aanbaksels losroeren en de saus iets laten inkoken. Giet de saus over de kip en leg er plakjes blauwe schimmelkaas op. 4 In een hete oven de kaas laten smelten (5 minuten).

Serveertip

Dit gerecht kan ook van tevoren worden klaar gemaakt. Plaats de schotel dan wat langer in een minder hete oven (20 tot 30 minuten op 150ºC) tot de kip heet is en de kaas gesmolten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top