1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. fajitas

fajitas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pond kip en/of steak (rundvlees)in repen gesneden,
2 uien dunne repen gesneden,
2 middel grote groene en/of rode paprika's in repen gesneden,,,
8 flour tortillas (zachte tortillas) verwarmd.


INGREDIENTEN VOOR DE MARINADE:
1 dl limoen sap,
2 eetl sla olie,
2 theel. gemalen spaanse pepers,
2 teentjes knoflook, gehakt,
2 eetl peterselie,
1 eetl vers gesneden of 1 theel gedroogde oregano



Fajita

Gemarineerd vlees met ui en paprika

Gemarineerd vlees met ui en paprika

Een gerecht uit de Mexicaanse keuken. het is een hoofdgerecht en tevens zeer lekker als lunch gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineer eerst het vlees deze moet een uur in de koelkast staan zodat de marinade goed kan intrekken.

Bereidingswijze

Mix alle ingredienten voor de marinade. giet de marinade over het gesneden vlees. Keer het vlees een keer om en leg het voor een uur in de koelkast.
Saute paprika en uien in wat olie tot dat het zacht is. Vlees in een hete skillet (pan) laten dicht schroeien en gaar bakken, voeg de paprika en uien toe. Verwarm de tortillas en leg ze in een hete afgedekte schaal.
Leg tortilla op een bord en schep vleesmix in het midden van iedere tortilla. Voeg naar keuze toe: zure room, guacamole, salsa, gesneden ijsbergsla, geraspte kaas. Vouw de tortillas dubbel.

Serveertip

Serveer de Zure room, guacamole, salsa, gesneden ijsbergsla, geraspte kaas in schaaltjes zodat ieder persoon deze naar wens kan toevoegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van americana


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van americana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top