1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Haringsalade

Haringsalade

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-1999

Ingrediënten 4 personen


6 zoute haringen
melk
500 gram gekookte bieten
4 koude gekookte aardappelen
3 zoetzure appels
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 grote, zure augurken,
3 eetlepels olijfolie
6 eetlepels wijnazijn
2 theelepels suiker
peper, peterselie, bieslook



Lekker met brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De haringen een nacht in melk wegzetten en de volgende dag schoonspoelen en uit laten lekken.
De bieten, aardappelen en appelen in kleine blokjes snijden, de ui snipperen en de haring in mooie stukjes snijden.
Alles omscheppen.
De knoflook uitpersen (eventueel wat meer gebruiken) en de augurken fijnhakken.
Van olie, azijn, knoflook en wat peper een sausje roeren en augurk, peterselie en bieslook erbij doen. Goed door elkaar roeren.
Dit sausje bij de salade scheppen en de salade minstens een dag laten intrekken.
De schaal afdekken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top