1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Vegetarisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-1999

Ingrediënten 8 personen


500 gr aardappels, 4 bouillonblokjes, foelie, laurier, kruidnagelen, gedroogd pepertje, nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Staafmixer.


Stevige soep met ouderwetse smaak die tevens kan dienen als basis voor andere soepen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen en in blokjes snijden. Met 2 l water en de bouillonblokjes aan de kook brengen. Doe de kruiden in een thee-ei en laat alles circa 30 min trekken tot aardappels gaar zijn. Verwijder thee-ei en pureer de soep. Rasp er nootmuskaat over. Ev. zout, peper, room en/of peterselie toevoegen.

Voor bloemkoolsoep laat je met de aardappels een halve bloemkool meetrekken en voeg je op het laatst kerrie toe.

Bedenk zelf andere varianten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robjasperse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robjasperse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top