1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-12-1998

Ingrediënten 25 personen


1000 gr bloem
700 gr half melk, half water (+ 37? C)
50 gr gist
20 gr zout
10 gr suiker
200 gr boter
30 gr melkpoeder
10 gr citroen
100 gr rozijnen (ter keuze)
150 gr krenten (ter keuze)
50 gr sukade (ter keuze)
Olie



Oud Hollandse Oliebollen recept goed voor ongerveer 55 oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een bak bloem, gist en een gedeelte van het vocht goed mengen. Daarna in volgorde de boter, zout, suiker en de rest van het vocht en de citroen er door mengen. Als het deeg van de handen los laat is het deeg goed.
Deeg 15 minuten goed afgedekt laten staan zodat er geen tocht bij komt.
Ter keuze vruchten er door heen mengen.
Ongeveer een uur goed laten rijzen tussendoor een keer je handen erdoor halen.
Ondertussen olie opzetten en heet laten worden. Olie is goed op temperatuur als je een stukje brood erin doet en deze snel bruin brand.
Haal met behulp van een ijsschep of twee eetlepels bolletjes deeg uit de deeg massa en bak het in de olie.

Serveertip

Seveer met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van americana


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van americana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top