1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

Ingrediënten 20 personen


Los 10 gr droge gist in 4 1/2 dl handwarme melk op. Meng 500 gr gezeefde bloem en 1 tl zout en maak een kuiltje in het midden. Gist-melk en 1 ei in het kuiltje doen. Met de mixer tot een glad beslag kloppen. 100 gr geweekte rozijnen erdoor roeren. Laat het beslag afgedekt circa 1 uur op een warme plaats rijzen.



Voor 20 oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Met 2 lepels bollen beslag in de hete frituur olie (ongeveer 180 graden C) laten glijden. Niet meer dan 5 oliebollen tegelijk in circa 8 minuten goudbruin frituren.

Serveertip

Idee: als je de lepels even in de hete olie dompelt voor ze in het beslag te dopen, laat de oliebol makkelijker los.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oud_en_nieuw


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oud_en_nieuw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top