1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Keftedakia

Keftedakia

  • Grieks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2007

Ingrediënten 4 personen


500 g. gehakt (naar keuze: varkens, half om half, rund of lam); 2 middelgrote uien; 1 eetl. fijnegehakte peterselie; 1 ei ; 2 sneetjes witbrood zonder korst, gedroogde of verse munt, oregano, zout, peper, olijfolie , bloem
eventueel: kaneelpoeder, komijnpoeder, metaxa, geraspte citroenschil



Griekse gehaktballetjes, compleet recept met variaties. Mezze of hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week het brood met een beetje water; uitknijpen en fijn maken. uien fijn raspen of heel fijn hakken. gehakt mengen met uien en brood, kruiden toevoegen: ca. 1/2 tl gedroogde munt of 1/2 eetl verse; 1 tl oregano gebruiken, zout en peper naar smaak. naar smaak extra smaakmakers toevoegen, zie lijstje bij 'eventueel'. kleine gehaktballetjes van het mengsel maken, door de bloem halen en bruin en gaar bakken in een laagje olijfolie. uit laten lekken en serveren.

Serveertip

Lekker als mezze met een glaasje ouzo. deze balletjes worden ook gegeten met tomatensaus. voeg dan als de balletjes bijna gaar zijn wat passata toen en breng deze op smaak met zout, peper en oregano. in griekenland zijn er verschillende recepten voor gehaktballetjes, vandaar de extra ingredienten om mee te varieren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wild04


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wild04
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top