1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vlaams gebak

Vlaams gebak

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2007

Ingrediënten


3 eieren * 1 glas pils * 200 gram suiker * 5 gram kaneel * gekonfijte sinaasappelschil * 300 gram bloem * 8 gram bakpoeder * 20 gram boter.


Verder heb je nodig


Vorm van 22 cm doorsnede.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Afwerking; Confiture.

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de pils en zeer fijn gesneden sinaasappelschil toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg deze toe. Roer het deeg glad. Vet een vorm in en doe het deeg er in over. Bak het gebak op 180 graden gedurende 30 minuten. Is het gebak na deze tijd niet bruin, zet dan de oventemperatuur iets hoger. Laat het gebak afkoelen en snijd het horizontaal door, besmeer het met confiture en leg de bovenlaag terug.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top