1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Meringue
  5. MERINGUE NOUGATINE

MERINGUE NOUGATINE

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2006

Ingrediënten 6 personen


100g dadels zonder pit,125g lange vingers,100g walnoten, 1/2 theelepel bakpoeder,4 eiwitten,200g fijne suiker, 2 dl slagroom, zakje slagroomversteviger. evt geconfijte kersen voor het decor


Verder heb je nodig


Oven, mixer, bakvorm 20x30cm


Daar blijf je van eten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Noten, lange vingers en dadels heel grof hakken. in een kom doen en het bakpoeder erdoor roeren. de eiwitten stijfkloppen, de suiker erbij en verder kloppen tot goed stijf. meng het noten mengsel erdoor. bekleed de bakvorm met bakpapier en spreid het deeg erover uit.ongeveer 40 min in oven van 160C bakken, af laten koelen.in de lengterichting doormidden snijden. de slagroom met versteviger (en iets suiker) stijfkloppen, tussen de 2 helften smeren en de bovenkant ermee decoreren.garneren met rode kersen of vers rood fruit.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top