1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse modder.

Hemelse modder.

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2006

Ingrediënten 4 personen


100 gr pure chocolade 1 ei 15 gr poedersuiker 1 el cognac of vieux 150 ml slagroom



Hemelse modder staat al vaak op smul. Maar deze wil ik er toch nog even bijzetten. Gewoon omdat deze zo lekker is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze in een kom boven een kokend-waterbad ( au bain-marie ) Splits het ei en klop het eiwit stijf. Klop de poedersuiker met de eierdooier romig en klop de warme chocolade met de cognac door het eierdooier-mengsel. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig met het chocolademengsel door het eiwit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Laat de hemelse modder minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top