1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. masala dosa

masala dosa

  • Indiaas,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2006

Ingrediënten


125gr rijstebloem(toko)
125gr tarwebloem
1thl gemalen fenegriekzaad(toko)
1/2 thl chillipoeder
2eetl yoghurt
2eieren
1eetl gesmolten boter
1kleine rode ui
1teen knoflook
2eetl olie
1thl komijn
250gr gekookte aardapp
1/2 thl geelwortel(kurkuma)
1/2 thl chillipoeder
paar takjes koriander



Pannekoekjes uit india

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de rijstebloem ,tarwebloem, en de specerijen met de yoghurt ,de eieren en de boter ,en roer met 2dl water tot een klontvrij beslag.bak het beslag tot dunne pannekoekjes(dosas)in een ingevette koekenpan ongv 1-2 min op elke kant,
snipper de ui en knoflook,bak voor de vulling het komijnezaad 1 min in de olie,voeg de knoflook en ui toe en fruit deze 2 min mee,snijd de aardapp in grove stukken en voeg ze met de specerijen en 1 eetl fijngesneden koriander toe,bak alles warm en doe een beetje van de aardappvulling in een dosa,vouw deze dicht tot een pakketje,zet vast met een prikker en garneer met koriander

Serveertip

Lekker met mango chutney



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marit_3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marit_3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top