1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2005

Ingrediënten


1000 gr Bloem
50 gr verse Gist
ca 1 ltr lauwe melk
500 gr Krenten en Rozijnen
100 gr sukade
4 Goudrenetten (appels)
20 gr zout


Verder heb je nodig


Beslagkom, Garde,Slaolie, Frituurpan


Gevulde oliebollen ca 50 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de krenten en rozijnen in heet water en laat ze goed uitlekken.
Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes.
Hak de sukade erg fijn.
Meng de krenten, rozijnen, appels en sukade en zet dit op een vergiet om het geheel nog uit tel aten lekken.
Zorg dat de bloem op kamer temparatuur is.

Bereidingswijze

Lost het gist op in een beetje lauwe melk.
Doe de bloem in een grote beslagkom en maak in het midden een kuil. Stooi het zout op de bloem alleen langs de zijkant de kom.
Giet het gistmengsel in de kuil van de bloem en meng het met een deel van de bloem.
Roer de rest van de lauwe melk er door het geheel tot een lekker deeg.
Meng het mengsel van de krenten rozijnen sukade en appel door het deeg.
Laat het deeg op een warme plek rijzen. Ca 1,5 uur.

Verwarm de olie tot 175 graden.
Schep met een ijslepel balletjes deeg in de hete olie en bak de oliebollen ca 3 minuten aan beide zijden.

Serveertip

Strooi wat poedersuiker op de oliebollen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sijberem


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sijberem
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top