1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sinterklaas-brownies

Sinterklaas-brownies

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2005

Ingrediënten


100 gr.extra pure chocolade.in stukjes]100 gr.roomboter,op kamertemperatuur]100 gr.kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes]4 eieren]300 gr,lichte
bruine basterdsuiker]150 gr.zelfrijzend bakmeel]halve tl.zout]


Verder heb je nodig


Oven op 175 gr.C,bakplaat van 20x30 cm.,
handmixer.


Een smeuige combinatie van chocola en kruidnootjeskruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen.bakplaat invetten met wat boter.Chocola met de boter al roerend smelten in een kleine pan ,hangend in een pan met kokend water(au bainmarie).De pan uit het water nemen en het chocolademengsel helemaal laten afkoelen.

Bereidingswijze

In een kom eieren met het zout ,licht en schuimig kloppen.Al kloppend suiker beetje bij beetje toevoegen.Met een spatel afwisselend chocolademengsel,bakmeel en kruidnoten luchtig door het eimengsel scheppen totdat het een egaal beslag is.Het beslag in het bakblik schenken en glad afstrijken.Het bakblik in de midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 min.bakken totdat de bovenkant knapperrig is.Binnenin mag de koek zacht blijven.De koek af laten koelen tot lauwwarm.de koek in 24 stukken snijden en op een rooster verder af laten koelen.

Serveertip

Tot gebruik in een trommel bewaren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top