1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. sarma

sarma

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2005

Ingrediënten


spitskool,500 gr rundergehakt,salami,rijst,bouillonpoeder,paprikapoeder,zwarte peper,knoflook


Verder heb je nodig


Braadpan


Joegoslavische koolgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spitskool in het geheel blancheren en de bladeren verwijderen ,rijst koken

Bereidingswijze

Eerst het gehakt met de gesnipperde ui, knoflook,blokjes wortel en kruiden en salami bakken in olie,daarna +- 2 kopjes gekookte rijst toevoegen dit laten afkoelen dat de kruiden kunnen intrekken in de rijst en gehakt.bij de koolbladeren de dikke nerven gladder maken een hoopje rijstmengsel op het koolblad leggen en oprollen tot pakketjes.(pasop dat het rijst er niet uitvalt) je kunt het beste de uiteides van de koolbladeren indrukken. uien bakken in olie met een restje kool.daarna water net bouillonblokje of poeder toevoegen de koolrolletjes in het bouillon leggen en met deksel op de pan langzaam laten koken na ongeveer 1 uur als de kool is gaar een beetje olie met bloem vermengen en bakken daarna paprikapoeder toevoegen en in het bouillonmengsel doen even laten koken en je hebt een heerlijke gerecht

Serveertip

Lekker met zelfgemaakt brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joegogirl


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joegogirl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top