1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gember kaneel bolussen

Gember kaneel bolussen

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pak Koopmans broodmix wit *
250 ml handwarm water *
1 ei *
50 gram zachte boter *
2 theelepel kaneel *
250 gram gehakte gember *
75 gram basterd suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed van de broodmix, water, ei, boter, 1 eetlepel kaneel en gehakte
gember een soepel deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, bij kamer temperatuur 15 min.
rijzen. Kneed het deeg vervolgens nogmaals en verdeel dit in 16
stukjes. Rol de stukjes deeg uit tot stengels van 25 cm.
lengte. Rol deze op en leg ze op een ingevette bakplaat. Vermeng
de basterd suiker met 1 el kaneel en strooi dit over de broodjes.
Laat ze nog 30 minuten narijzen. Bak de bolussen in 15 min.
gaar en goudbruin in het midden van de oven 200-220 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top