1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram aardappelen *
3 preien *
1 liter bouillon *
1 1/4 dl melk *
1 eidooier *
peper * zout *
peterselie of kervel als garnering.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelsoep wordt meestal met ongekookte aardappels gemaakt. In blokjes gesneden samen met van te voren gesmoorde prei in bouillon in ongeveer 20 minuten gaar koken. Alles door zeef wrijven of met staafmixer bewerken. Melk erbij (room kan ook) en weer 10 minuten zachtjes koken; 1 eidooier met wat hete soep vermengen en dan door de soep roeren, soep niet meer laten koken maar warm houden. Peper en zout. Bestrooi soep met peterselie of kervel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klieken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klieken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top