1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Raclette
  6. Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2005

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels extra fijne - olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden - 40 gr gehakte sjalotten - 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen - 20 gr gebleekte schijfjes knoflook - 30 gr gereinigde blaadjes van cresson - 200 gr dikke blokjes van courgettes - 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit - 180 gr tomatensap - 340 gr oude Chimaykaas in dikke sneden van ? 3 mm - een beetje paprikapoeder - zout peper uit de molen


Verder heb je nodig


Tefalpan


Kaasgerechtje klaargemaakt met oude Chimay en slakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De slakken laten kleuren in een eetlepel olijfolie. Kruiden met zout en peper, sjalotten toevoegen en lichtjes laten braden. Het tomatensap erover gieten. Ondertussen in een eetlepel olijfolie de paddestoelen in een Tefalpan braden, ze lichtjes laten kleuren en de slakken toevoegen. In dezelfde pan, de courgettes in de overige olijfolie braden. Ze lichtjes krokant houden en ze ook aan de slakken toevoegen. De knoflook, de tomaten en de cresson toevoegen. Goed warm houden. Kruiden met zout en peper. Verdelen op grote platte borden. Bedekken met de oude Chimay. Daarna onder de rooster of in een magnetron laten smelten. Wanneer de kaas gesmolten is, zeer lichtjes met paprika bestrooien. Dadelijk opdienen want de kaas koelt af en verstijft gauw.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top