1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Salade met Rosbief, Avocado en Schimmelkaas

Salade met Rosbief, Avocado en Schimmelkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2005

Ingrediënten 2 personen


2 bosjes waterkers (of 150 gram) 150 gram gesneden rosbief 50 gram pittige (geiten)blauwschimmelkaas 2 flinke tomaten 1 kleine ui 6 middelgrote nieuwe aardappelen halve avocado 2 eieren peper en zout uit de molen voor de dressing: 4 el walnootolie 2 el balsamicoazijn 2 tenen knoflook uit de knijper


Verder heb je nodig


2 mooie borden


In deze heerlijke maaltijdsalade combineren frisse smaken prima met de pittige kaas en de romige avocado. Smullen op een zomerse dag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Laat ze afkoelen tot lauw. Snipper de ui heel fijn. Kook de eieren zacht. Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd er kleine blokjes van. Klop met een vork een dressing van olie, azijn en knoflook.

Bereidingswijze

Verdeel over de twee borden achtereenvolgens: de waterkers, de lauwe, in stukjes gesneden aardappel, de ui en de tomaat. Schep hierover de helft van de dressing. Schik nu de rosbief, de kaas en het ei erop. Tot slot (niet eerder wegens verkleuren) schil je de halve avocado en legt de plakjes erbij. Verdeel de rest van de dressing en maal er wat peper over.

Serveertip

Buiten met een koud glas witte wijn zal het zeker smaken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top