1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Japanse keuken
  5. Kip Yakitori

Kip Yakitori

  • Japans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kg gefixeerde kippebouten
4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes VOOR DE SAUS:
4 dl donkere sojasaus
2 dl kippebouillon
2 dl sake
100 g suiker
1 dl mirin



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de ingredienten voor de yakitori-saus in een pan en breng de vloeistof aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen. Schenk de saus in een hoog schenkkannetje. (Deze hoeveelheid yakitori-saus is voldoende voor een aantal maaltijden. Bewaar de saus goed afgesloten in de koelkast). Snijd de kip in stukjes van 2 1/2 cm en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang.

Bereidingswijze

Rijg om en om stukjes kip en stukjes prei aan pennen. Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien boven een zo heet mogelijke hittebron. Doop, wanneer er vocht uit de stukjes kip druipt, de pennen met kip in de saus en grilleer ze verder. Herhaal deze handeling verschillende malen, tot de kip net gaar is. Zorg ervoor dat de kip niet te gaar wordt, anders wordt hij droog. Serveer de kip zo warm mogelijk op de pennen en schenk er wat van de yakitori-saus over.Traditioneel wordt yakitori bestrooid met wat zevenkruiden-peper en dan met de vingers gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top