1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-06-2005

Ingrediënten 6 personen


125 gram pure chocolade (repen), 25 gram roomboter, 1/8 l slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 3 eiwitten, 3 eidooiers, een beetje suiker, 1/2 borrelglaasje rum


Verder heb je nodig


Mixer


Chocolade Mousse
echt lekker hoor!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op: het is snel klaar, maar moet wel lang in de koelkast opstijven!

Bereidingswijze

Chocolade en de boter zachtjes verwarmen tot ze beide smelten, goed door elkaar roeren. Slagroom met vanillesuiker stijf kloppen en koud wegzetten. Eiwitten stijfkloppen. Eidooiers luchtig kloppen met een beetje suiker. Alles in een grote kom doen en de bijna afgekoelde chocolade er doorheen mengen. Op smaak brengen met rum (of cointreau) en in de koelkast zeker 1 uur laten opstijven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met slagroom!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van van.der.maas


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van van.der.maas
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top