1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2005

Ingrediënten 4 personen


Rundsstoofvlees 500 tot 600 gr
uien 5 stuks
paprika 2 stuks (rood)
Tomaten 4 stuks
Aardappelen 5 stuks (dikke)
Knoflook 5 teentjes
Vleesbouillon 2 liter
Tomatenpuree 2 potjes van 70gr.
Paprika poeder 1 afgestreken teelepel
Komijn 1 teelepel
Zout 1 afgestreken teelepel
Peper 1 afgestreken teelepel
Marjolijn 1 teelepel


Verder heb je nodig


PAN, MES


EEN LEKKER GOULASHSOEPJE

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze goud van kleur zijn.
Snijd de rundsstoofvlees in kleine dobbelsteentjes en voeg ze bij de uien en laat ze vijf minuten meestoven. Voeg paprika, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel ca een half uur tot 1 uurtje zachtjes koken

Bereidingswijze

Snijd de paprika?s in tweeen, ontdoe ze van de zaden en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 centimeter. Halveer de tomaten. Snij de tomaten in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van niet dikker als je pink.

Voeg na een ca 1 uur de paprika?s, aardappelen en de tomaten bij de rest. Voeg de tomatenpuree erbij en roer alles goed om tot als men een mooie rode kleur heeft bekomen.

Laat alles nog 30 minuten koken

Serveertip

De soep is lekker met een stukje stokbrood met kruidenboter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top